Το διαδίκτυο ηγέτης στις επιχειρησιακές σχέσεις

Περνάμε στην εποχή όπου το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ευρυζωνικότητας δίνουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη νέων τρόπων προώθησης των προϊόντων ή και των υπηρεσιών.

Με το διαδίκτυο μία Ελληνική εταιρία μπορεί εύκολα να βρει πελάτες στο εξωτερικό όπου το προϊόν τς δεν υπάρχει ή είναι ανταγωνιστικό.

Μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αποτελεί έναν αυτόματο πωλητή που δουλεύει με ελάχιστο κόστος 24 ώρες το 24ωρω, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Όμως μία ιστοσελίδα εκτός του ότι σας βοηθά να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας, βοηθά και τους πιθανούς πελάτες να αποφασίσουν αν θα συνεργαστούν μαζί σας. Περιέχοντας σημαντικές πληροφορίες των προϊόντων ή υπηρεσιών βοηθάτε τους πιθανούς πελάτες να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, δίχως να σας απασχολούν από άσκοπα τηλεφωνήματα.

Μία ιστοσελίδα μπορεί να προσφέρει άμεση ενημέρωση στους πελάτες σας για τις παραγγελίες τους και την κατάσταση αυτών, δηλαδή αν ξεκίνησε, που βρίσκεται, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Επίσης η ιστοσελίδα θα βοηθήσει τους πιθανούς πελάτες να σας βρουν την ώρα που σας χρειάζονται και όλοι ξέρουμε πως αυτή η στιγμή είναι και η πιο κρίσιμη.

Παρ' όλα αυτά εμείς ξέρουμε πως μία ιστοσελίδα για να είναι προσβάσιμη και να την επισκέπτεται αυτός που την χρειάζεται θα πρέπει να περιέχει αντίστοιχο πληροφοριακό υλικό, καθώς και να είναι καταχωρημένη στις βασικές μηχανές αναζήτησης και καταλόγους. Μία ιστοσελίδα χωρίς περιεχόμενο και συχνές ανανεώσεις είναι μία νεκρή ιστοσελίδα.

Ανανεώνοντας την ιστοσελίδα σας συχνά αυξάνετε τις πιθανότητες επίσκεψης πιθανών πελατών σας και αυτό συνεπάγεται αύξηση των πιθανοτήτων πώλησης.

Τέτοιες ενημερώσεις μπορούν να είναι απλά δελτία τύπου, πληροφοριακό υλικό, νέες διαφημιστικές καμπάνιες και νέα της επιχείρησης. Επίσης όσα περισσότερα προϊόντα βλέπουν οι πελάτες τόσο το καλύτερο. Διότι με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται μία αίσθηση εμπιστοσύνης που αλλιώς δεν υπάρχει, λόγω της απόστασης και της μη ύπαρξης προσωπικής επαφής.

Σκεφτείτε πως πολύ εύκολα μπορεί να βρει την ιστοσελίδα της επιχείρησή σας ένας Ιταλός έμπορος και να σας ζητήσει να συνεργαστείτε. Κάτι που με τα μέχρι τώρα συμβατικά μέσα, δηλαδή τηλεφωνικούς καταλόγους, είναι σίγουρα αδύνατο.

Επίσης σκεφτείτε πως μπορούν να σας βρουν προμηθευτές πολύ πιο εύκολα από ξένες χώρες, ή και από Ελλάδα και να σας προσφέρουν καλύτερες τιμές ή καλύτερη ποιότητα σε πρώτες ύλες.

Έτσι η ιστοσελίδα αποτελεί όχι μόνο διαφήμιση αλλά θα έλεγα πως είναι επένδυση χαμηλού κόστους για την επιχείρηση και πως με τη σωστή διαχείριση μπορεί να αποδώσει μακροχρόνια τεράστια κέρδη.